AYDIN / GERMENCİK - Yedieylül İlkokulu

Mrt

ORMAN HAFTASINI KUTLADIK.(21-27 MART)

Mrt

Yaşlılar haftasını kutladık.Okulöncesi  öğretmen ve  öğrecilerimiz tarafından sınıfımıza davet edilen dedemiz, çocukluğunda oynadığı oyunları ve çocukluğuyla ilgili unutamadığı anılarını bizlerle paylaştı.Dedemize ve bizlerini geçmişe götüren öğretmelerimize teşekkür ederiz.

Mrt

KENDİ HİKAYESİNİN KAHRAMANI OLMAYI SEÇMİŞ TÜM  GÜÇLÜ KADINLARIN KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN.

Mrt

Okul Aile Birliğimiz tarafından 06.03.2024 tarihinde okulumuz bahçesinde yapılan kermesimiz ülkemizin, İlimiz ve ilçemizin örf,adet ve geleneklerine uygun olarak düzenlenmiş olup,öğrencilerimize kültürel değerlerimizi tanıyarak onları koruyup geliştiren sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş  bireyler olarak yetiştirilmesine fayda sağlamaktadır. Emeği geçen Okul Aile Birliğinin değerli üyelerine , kıymetli velilerimize, öğretmen ve öğrencilerimiz ile katkıda bulunan tüm ziyaretçilerimize çok teşekkür ederiz.

Mrt

Sağlıklı Besleniyorum Proğramı doğrultusunda okulumuz anasınıfı öğrencilerimiz ve  öğretmenlerimiz kendi yoğurtlarını mayaladılar.  Nasrettin Hoca'nın dediği gibi ''Ya Tutarsa'' dediler ve afiyetle yediler.

Ock

Karneler, çocukların gelişimini takip etmenin yanında hangi alanlarda güçlü veya desteğe ihtiyacının olduğunu anlamak için kullanabilecek bir araç olarak görülmesi gerekmektedir.Çok yönlü ve bağımsız düşünce yeteneği ile donanmış, yeteneklerini üst düzeyde kullanabilen, kendine güvenen, dünya çocuklarıyla yarışabilen, yetkin, toplumsal sorumluluk bilincine sahip çocuklar yetiştirmek; millî ve manevi değerlerini donanmış, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönleri gelişmiş bireyler olarak da yetiştirmek Bakanlığımızın öncelikli hedefleri arasında yer almaktadır.

Okullarımızda gerçekleştirilen eğitim öğretim faaliyetlerinin etkili, kalıcı ve verimli olabilmesi öğrenci, öğretmen ve velilerin yıl boyunca iş birliği içerisinde çalışmalarına bağlıdır. Okul dışı zamanlardaki eğitim öğretim ve sosyal faaliyetlerin sürdürülmesi ve bu faaliyetlerin okul içi öğrenmelerle bütünlük içinde olması ise öncelikle velilerin öğrencilere desteği ile mümkün kılınacaktır.

Bu bağlamda; kazanımların ders dışı eğitim öğretim faaliyetlerinden ev ödevleri veya sosyal etkinlikler yoluyla öğrencilere kazandırılması da önemlidir. Ev ödevlerinin öğrencilerin akademik başarılarına, düşünme becerilerine, kişilik gelişimlerine ve derse etkin katılımlarına olanak sağladığı bilinmekle birlikte yarıyıl tatilinde öğrencilere test çözme, özet çıkarma gibi öğrenciyi tek bir alana yönlendiren ev ödevleri verilmemesi, bunun yerine öğrencilerin;

- Sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmeleri,

- Ailece yapılacak etkinliklerle kaliteli zaman geçirmeleri,

- Yetenek ve ilgisine yönelik faaliyetlere dahil olmaları,

- Kitap okuma, film izleme, tiyatroya gitme, müze ve tarihi mekan gezileri ile toplumsal yardımlaşma ve dayanışmayı destekleyici faaliyetler yapmaları yarıyıl tatilini verimli bir şekildi geçirerek yeni döneme yenilenmiş bir şekilde başlamalarını sağlayacaktır.

Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum.

Ock

PROJENİN KONUSU: İlimizde bulunan (resmi-özel toplam) 341 ilkokul ile 236 ortaokulda öğrenim gören öğrenciler için (2, 3, 4, 5, 6 ve 7.sınıf) projede belirlenen takvim çerçevesinde sınavlarla desteklenen kitap okuma yarışması düzenlenecektir.

PROJENİN HEDEFLERİ:

 2023-2024 yılının Şubat, Mart, Nisan, Mayıs aylarında yapılacak 5 sınavla 2.sınıftan 7.sınıfa kadar tüm öğrencilerde okuma alışkanlığının kazandırılması,

 Okuduğunu anlama ve yorumlama kapasitelerinin arttırılması,

 Dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesiyle okumanın özendirilmesi ve teşvik edilmesidir.

Ock

lköğretim öğrencilerinin hayal gücünü sanatsal faaliyetlerle güçlendirmek ve empati yeteneklerini geliştirmek olan “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA 100 GENÇ YAZAR” PROJESİ  okulumuzda yürütülmektedir.

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Ock

Okulumuz anasınıflarımızın ilkokul öğrenci tuvaletleriyle olan bağlantısını panel paravan ile ayırarak anasınıfı öğrencilerimize hijyenik ve sevimli bir giriş sağladık.Girişe yerleştirdiğimiz banklarla öğrencilerimize ayakkabılarını giyip çıkarırken şirin bir konfor sağlamış olduk.Emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.

Ock

''Aydın Sana Kanım Feda Kampanyası'' çerçevesinde Himmet Çondur Cumhuriyet Ortaokulu ve okulumuz velilerine yönelik okulumuz bahçesinde düzenlenen Kızılay Kan Bağışı Kampanyası için okulumuza gelen Kızılay personeli ve kampanyaya destek veren tüm velilerimize teşekkür ederiz.

TUTUM YATIRIM VE TÜRK MALLARI HAFTASI'NI KUTLADIK. (12-18Aralık)